Niet gangbare currencies aanschaffen bij brokers

Niet gangbare currencies aanschaffen bij brokers

Wereldwijd zijn er veel verschillende cryptocurrencies in omloop. Van de 1400 varianten is de Bitcoin de bekendste en wellicht ook de meest populaire soort. Steeds meer particulieren besluiten de gok erop te wagen om een investering te doen in digitale valuta om hiermee extra geld te verdienen.

Er zijn echter zoveel verschillende varianten dat het wellicht ook goed is om jezelf hierin te verdiepen. Zo kun je namelijk ook overstappen naar de minder gangbare valuta.

Verschillende zijtakken van de grote eenheden

Het aantal cryptocurrencies stijgt bijna met de dag. Dit heeft ermee te maken dat er steeds meer mensen van overtuigd zijn dat zij verbeteringen kunnen aanbrengen in de digitale munteenheden, waardoor veel zijtakken ontstaan.

Een deel daarvan lijkt echter in de meeste opzichten op de al bestaande varianten, alleen dan met extra opties of juist een versimpelde transactie. Ze worden als het ware gepaired met een bestaande munt.

Extra transactiekosten eraan verbonden

Dit pairen betekent eigenlijk dat de munt te kopen is door het inwisselen van de crypto waarmee de nieuwe verbonden is. Je zult dus eerst de grote munteenheden moeten kopen voordat je de afgeleide variant aan kunt schaffen.

Deze constructies zijn op de markt onder andere tevinden bij Bitcoin, Ethereum en Litecoin, welke aan te schaffen zijn bij Bitvavo. Bij de minder gangbare munten maak je dus wel extra kosten, doordat je twee munten aan moet schaffen.

Grote eenheden gebruiken voor andere pairs

Het is hierbij ook mogelijk dat je een van de grote cryptocurrencies gebruikt om een gepairde munt van een andere grote currency aan te schaffen bij Bitvavo. Als voorbeeld: je hebt Ethereum in jouw bezit en wilt een gepairde valuta van de Bitcoin aanschaffen.

Je moet hiervoor jouw Ethers eerst omzetten in Bitcoin, waarna je deze weer kunt gebruiken om de andere munt te verkrijgen. Je betaalt hierdoor wel drie keer de blockchainkosten, waardoor je ook geld gaat verliezen als jouw munt dezelfde waarde behoudt.

Plaats een reactie