Stedentrip; Stad en strand gecombineerd

Stedentrip; Stad en strand gecombineerd

Een typische stedentrip bestaat uit het lopen in een stad en de toeristische trekpleisters bekijken. Mede hierdoor is een stedentrip over het algemeen niet een vakantie waarbij je echt volledig tot rust komt. Je komt pas écht tot rust als je rustig, zonder zorgen, op het strand ligt. Dat is echter niet in alle steden mogelijk. Van de steden waarin het wél mogelijk is, is Valencia één van de meest bezochte steden.

Valencia is een prachtige stad en vanwege de ligging gigantisch interessant voor vele toeristen. De stad ligt namelijk direct aan de zee. Dit betekent dat je een stedentrip, inclusief zon, zee en strand kan hebben. Dat klinkt als muziek in de oren, niet waar?

Dankzij de unieke combinatie van stad en strand is Valencia een favoriet geworden voor vele toeristen. In de afgelopen jaren is Valencia steeds populairder geworden. Mocht je van plan zijn om binnenkort deze fantastische stad te gaan bezoeken, kan je met onderstaande tips uit de voeten. Wij hebben enkele handige tips en enkele bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

Mercado Central

Heb je ooit ongeveer 300 handelaren in één grote ruimte gezien waar ze hun waar proberen te verkopen? In Valencia kan je dit prachtige tafereel aanschouwen! In de Mercado Central staan ruim 300 handelaren met allerlei lokale specialiteiten. De Mercado Central is in feite een (overdekte) foodhall. In deze hal worden allerlei verschillende producten aangeboden. Je kan hierbij denken aan fruit, groente, vlees, sinaasappels, olijven en gamba’s. Met name de sinaasappels en gamba’s kunnen aangeduid worden als typische producten uit de stad Valencia.

Ciudad de Las Artes y Ciencias

Ja, het is een hele mond vol, maar dit is één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Valencia. Dit is een groot complex met allerlei prachtige witte gebouwen. Dit complex wordt ook wel de Stad van Kunst en Wetenschap genoemd. Binnen de gebouwen doen zich allerlei belangrijke dingen voor met betrekking tot Wetenschap. Het is absoluut een aanrader om deze gebouwen te bekijken. Het is een uniek complex met een hypermoderne uitstraling!

Het strand

We gaven in de inleiding van dit artikel al aan dat Valencia een unieke stad is. Je kan bijvoorbeeld bovenstaande bezienswaardigheden in de ochtend bezoeken en vervolgens kan je in de middag heerlijk op het strand liggen. Dit combinatie is fenomenaal te noemen!

Valencia heeft de beschikking over drie verschillende stranden. Onder de toeristen is met name het strand Las Arenas populair. Dat komt puur vanwege de ligging; dit strand ligt het dichtste bij de binnenstad. Tevens zijn er op dit strand verschillende faciliteiten te vinden, zoals toiletten, volleybalvelden en strandbedjes.

De twee andere stranden zijn Malvarossa en Patacona. Bij het laatstgenoemde strand zal je voornamelijk locals vinden. Dat strand typeert zich overigens ook door kleine leuke terrasjes en kleine strandtentjes. Als je in Valencia bent, is het absoluut aan te raden om ook eens naar dat strand te gaan!

Dankzij de combinatie van strand en stad is Valencia een unieke stad. Ga snel een kijkje nemen in deze Spaanse stad!

 

 

Plaats een reactie